Elektrische auto

Een elektrische auto heeft veel voordelen: hij is stiller, schoner en heeft minder CO2-uitstoot dan een brandstofauto. Ontdek alles over elektrisch rijden: van accu en opladen tot kosten en subsidie. Plus informatie over het nut van banden oppompen.

Welke elektrische auto past bij jou?

Met de keuzehulp ontdek je welke accubereik je nodig hebt en wat de auto je maandelijks kost. Doe de test

Elektrische auto in het kort

Elektrische auto's zijn in opkomst: je ziet er steeds meer op de weg. Er zijn meer modellen en ze worden steeds goedkoper. Ook komen er meer tweedehandsauto's op de markt. Door aantrekkelijke voordelen en een subsidie is het niet meer iets voor de happy few. Milieu Centraal zet de milieuvoordelen - minder CO2, fijnstof en stikstof - en kosten en subsidies voor je op een rij. 

De accu's worden groter dus je kunt er verder mee rijden. En dankzij een uitgebreid netwerk van oplaadpalen en snellaadstations is opladen nauwelijks een probleem. Heb je een eigen oprit of garage, dan kan je zelf een laadpaal neerzetten. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Minder bekend maar wel belangrijk: autobanden lopen langzaam leeg. Je moet ze dus elke 2 maanden wat lucht geven. Daarmee rijd je schoner, veiliger en goedkoper. Milieu Centraal geeft handige tips en laat zien hoe het oppompen werkt.

Vragen over de elektrische auto