Milieu Centraal Adviesplein

Een gezin speelt een spelletje. Sommige van de gezinsleden zitten op de grond.

Koop je tickets met korting

Maak van jouw huis een duurzaam thuis en bezoek het Milieu Centraal Adviesplein op de vt wonen&design beurs van 1 t/m 6 oktober. Met kortingscode MilieuCentraal1624 koop je een voordelig kaartje met korting. Bestel tickets
Duurzaam wonen betekent een lagere energierekening, comfortabele binnentemperatuur, gezonde lucht in huis en een beter klimaat. Alleen maar voordelen dus. Maar wat is er mogelijk in jouw woning? Waar begin je? En hoe pak je het aan? Op het Milieu Centraal Adviesplein helpen we jou om van je huis een duurzaam paleisje te maken. Onze experts staan klaar om je op weg te helpen en al je vragen te beantwoorden. Na een bezoek aan het adviesplein weet je wat de volgende stap is voor jouw woning.
  • Wat? Het Milieu Centraal Adviesplein is onderdeel van de vt wonen & design beurs
    Waar? In de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen
    Wanneer? Dinsdag 1 tot en met zondag 6 oktober 2024
    Hoe laat? Elke dag van 10:00-17:00 en op donderdag van 10:00 -22:00

Over het Milieu Centraal Adviesplein

Op het Milieu Centraal Adviesplein kun je ontdekken hoe duurzaam je huis nu is - en hoe je je huis (nóg) duurzamer maakt! Benieuwd wat je allemaal kunt doen op het adviesplein?

Maak een complete scan van je woning op Verbeterjehuis.nl

Isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp: hoe kun jij je huis verbeteren? Wat kost het? En wat ga je besparen? Doorloop ter plekke de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl en ontdek de stappen voor jouw huis!

Doe één van de vele testen

Ontdek in een paar stappen hoe je energie kunt besparen thuis, in welke afvalbak iets hoort of hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen. Vul één van de vele testjes van Milieu Centraal in en krijg advies op maat.

Ga in gesprek met een onafhankelijke expert

Verduurzamen komt met veel vragen. Wat zijn aan- en afraders? Waar begin je? En hoe kan je alles financieren? Op het adviesplein kan je met je vragen terecht bij onze inhoudelijke experts die alles weten over natuurlijk isoleren, duurzaam verwarmen met een warmtepomp, gezond en zuinig ventileren en nog veel meer.

Koop je tickets met korting!

Maak van jouw huis een duurzaam thuis en breng een bezoek aan het Milieu Centraal Adviesplein op de vt wonen&design beurs van 1 t/m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Met onze kortingscode MilieuCentraal1624 koop je een voordelig kaartje met korting. Bestel tickets

Meer informatie

Het Milieu Centraal Adviesplein is onderdeel van de vt wonen&design beurs. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van de vt wonen&design beurs 2024.

Meer weten over je huis verduurzamen

Op het Milieu Centraal Adviesplein kun je al je vragen stellen over het verduurzamen van je huis. Bijvoorbeeld over:

Natuurlijk isoleren

Veel mensen weten al dat isolatie een belangrijk onderdeel is van je huis. Je huis verliest minder warmte, blijft langer koel in de zomer én je bespaart energie. Maar je kunt nog meer positieve impact maken op het milieu door te isoleren met aandacht voor de natuur. Hoe? Kies voor isolatiemateriaal dat een lage impact heeft op het milieu. Zo klinkt schapenwol bijvoorbeeld heel natuurlijk, maar is het een echte afrader voor het klimaat door de enorm hoge uitstoot van broeikasgassen. Houd ook rekening met beschermde diersoorten die onder het dak of in je spouwmuur leven, zoals vogels en vleermuizen. Deze diersoorten vallen onder de Wet natuurbescherming.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is een aanwinst voor ieder huis. Je gaat direct minder fossiele aardgas gebruiken, je maakt gebruik van gratis warmte uit de omgeving en bespaart op je energierekening. Voor bijna elke woning is een geschikte warmtepomp te vinden. Is je woning nog niet voldoende geïsoleerd? Dan kan je beginnen met een hybride warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel. Heb je al wel goede isolatie? Dan kan je over op de volledig elektrische warmtepomp. Nog een voordeel: schaf je nu een warmtepomp aan, dan ontvang je subsidie op het aankoopbedrag.

Gezonde lucht in huis

De lucht in huis vervuilt continu, door simpelweg ademen, maar ook door koken, wassen, klussen. Daarom is het belangrijk om 24 uur per dag, zeven dagen in de week, de lucht in huis te verversen. Zo voorkom je gezondheidsproblemen bij jezelf en je huisgenoten én voorkom je schade aan je huis door bijvoorbeeld vocht. Maak dus goed gebruik van het ventilatiesysteem in jouw huis en kijk wat er nodig is aan onderhoud. Wil je minder warmte verliezen door ventilatie? Investeer dan in een systeem dat alleen harder werkt als het nodig is (vraaggestuurd) en de binnenkomende lucht alvast opwarmt met de warmte van de uitgaande lucht (warmteterugwinning). Dat is comfortabeler en bespaart energie. 

Laat je inspireren en adviseren

Maak van jouw huis een duurzaam thuis en breng een bezoek aan het Milieu Centraal Adviesplein op de vt wonen&design beurs van 1 t/m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Met onze kortingscode MilieuCentraal1624 koop je een voordelig kaartje met korting.

Veelgestelde vragen over je huis verduurzamen