Energiesubsidies en leningen

Betere isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen: waar betaal je het van? Check altijd of er subsidies en leningen beschikbaar zijn. En misschien kun je extra lenen via je hypotheek. Milieu Centraal zet de mogelijkheden op een rij.

Check de subsidies en leningen

Energiesubsidiewijzer Welke subsidies en regelingen zijn er in jouw woonplaats? De Energiesubsidiewijzer geeft een compleet overzicht. Check het

Subsidies en leningen in het kort

Veel maatregelen om energie te besparen kosten geld. De één betaalt dit van z’n spaargeld, de ander sluit een lening af of doet het via de hypotheek. Milieu Centraal zet de mogelijkheden voor je op een rij: hoe betaal je het? De overheid helpt met aantrekkelijke subsidies voor isolatie en duurzame energie, check het overzicht op subsidies verduurzamen woning.

Wil je isoleren? Goed om te weten: het subsidiebedrag is 2 keer zo hoog als je 2 of meer maatregelen neemt. Lees meer over de isolatiesubsidie en ontdek welke maatregelen je hiervoor kan combineren. Ook een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet wordt flink goedkoper dankzij de subsidie. En wist je dat er ook een subsidie is voor een elektrische kookplaat?

Met een energiebespaarlening kun je goedkoop geld lenen. En in je hypotheek kun je ook extra ruimte krijgen om energiebesparende maatregelen te betalen. 

Vanaf 2023 betaal je geen btw meer over de aankoop en plaatsing van zonnepanelen. Dat scheelt 21 procent van de kosten.