Subsidie aansluiting warmtenet

Kind met twee windmolentjes.

Verbeter je huis

Isoleren of zonnepanelen: wat kan jij nog aan je huis verbeteren? Vul de kenmerken van je huis in en ontdek welke maatregelen je nog kunt nemen en wat ze kosten en opleveren. Naar de verbetercheck
Je kunt subsidie krijgen als je wordt aangesloten op een warmtenet. Voor een individuele aansluiting kan je € 3.775 subsidie krijgen (bedrag voor 2024). Combineer je de warmtenetaansluiting met een isolatiemaatregel? Dan krijg je ook een flinke subsidie voor de isolatiemaatregel.

Komt er in jouw wijk een warmtenet? Dan kan je subsidie krijgen voor de aansluiting. Er zijn een paar voorwaarden voor de warmtenetsubsidie:

  • Je bent eigenaar van de woning en woont er zelf.
  • Je wordt afgekoppeld van het gasnet en de gasmeter wordt verwijderd.
  • Je hebt een overeenkomst met een warmteleverancier.
  • Je hebt een bewijs (document) dat de woning niet is aangesloten op het gasnet.
  • De aansluiting is gedaan door een bedrijf (dus niet door jouzelf).

Het subsidiebedrag is € 3.775 (bedrag voor 2024). Je moet de subsidie binnen 24 maanden na het aansluiten aanvragen. 

Milieu Centraal noemt op deze pagina alleen de belangrijkste voorwaarden en probeert die zo actueel mogelijk te houden. Maar soms verandert er iets; je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Check altijd de volledige en meest actuele voorwaarden op de website van RVO.

Slimme combinatie: ook isoleren

Je kan de subsidie combineren met de subsidie voor woningisolatie. Combineer je de aansluiting op een warmtenet en binnen 24 maanden met dak-, vloer-, buitenmuur- of glasisolatie? Dan krijg je het hogere subsidiebedrag voor de isolatiemaatregel.

Lees meer op Subsidie voor isolatie.

Subsidies en leningen

Welke subsidies en leningen voor energiebesparing zijn er in jouw woonplaats? Bekijk het overzicht. Check de subsidiewijzer