Snelle bespaartips

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op je energierekening! Vind bespaartips voor je verwarming, warm water en apparaten.

Bespaartest

Leuk en leerzaam Met kleine dingen kan je veel besparen op je energieverbruik in huis. Vul 12 vragen in en ontdek hoe je je energierekening kan verlagen.

Bespaartips in het kort

Slim omgaan met je verwarming kan je veel geld schelen. In een groot, oud huis zelfs honderden euro’s! Kijk hoe jij zonder dat het geld kost op je verwarmingskosten kunt besparen. Zet de verwarming 's nachts bijvoorbeeld op 15 graden en verwarm geen kamers waar je niet bent. Check alle tips op Bespaartips verwarmen.

Ook op warm water kun je met simpele maatregelen flink besparen. Bijvoorbeeld met een waterbesparende douchekop of door simpelweg wat minder lang te douchen. Bekijk de tips op Besparen onder de douche en Besparen in de keuken.

Als je weet waar jouw energie aan op gaat, kun je gaan besparen. Met een eenvoudige energiemeter of een energieverbruiksmanager kom je erachter hoeveel stroom je apparaten gebruiken. Zo spoor je makkelijk energievreters in huis op. Loop ook eens door je huis om te zien waar nog gloeilampen hangen en vervang die door zuinige ledlampen

Wil je weten waar jij snel kunt besparen? Doe de Bespaartest en kom erachter.