Milieubewust eten
De milieu-impact van vlees
Vlees is verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van een gemiddeld Nederlands dieet. Voor de productie van 1...
Barbecue
Veel mensen vinden een barbecue gezellig. Maar helaas is de rook ongezond voor jezelf, je gasten en de buren. Vooral barbecues op houtskool of briketten...
Topkeurmerken: Check het Plaatje
De plaatjes en praatjes vliegen je om de oren in de supermarkt. Met de 12 topkeurmerken voor voeding wordt bewust boodschappen doen een stuk makkelijker....
Milieubewust eten in het kort
Wat je eet, heeft invloed op het klimaat. Zo is een vleesvervanger, zoals bonen of een vegaburger, beter voor de aarde dan een stukje vlees. En ook zuivel heeft een flinke impact op het milieu. Bij het kopen van vis is het aan te raden om te letten op keurmerken. Die vertellen je of de vis duurzaam is gevangen of gekweekt.
Bij de keuze voor groente en fruit zijn producten van Nederlandse bodem die in het seizoen zijn de beste keuze. Zo is de kans het kleinst dat de groente en fruit zijn gegroeid in verwarmde kassen of uit verre landen komen.