Groene budgettips voor onderweg

Wil jij geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Er zijn verschillende manieren om van A naar B te komen. De een is wat goedkoper dan de andere. Door vaker de fiets te pakken, bespaar je brandstof én dus geld! Kies welke stap jij wilt zetten: van samen fietsen tot het delen van een auto. Goed voor de aarde, goed voor je portemonnee!

Van de auto pakken naar de sportclub... naar met de fiets als warming-up

Nederlands pakken ook voor korte afstanden (tot 7,5 km) nog opvallend vaak de auto. Wist je dat bijna de helft van de korte afstanden (tot 7,5 kilometer) met de auto wordt gedaan? Het scheelt CO2-uitstoot en benzinekosten om voor deze ritten de auto te laten staan.

Van de kinderen met de auto naar school brengen... naar wegbrengen op de fiets of meefietsen

Gebruik je nu de auto om naar school te rijden? Geef je kinderen het goede voorbeeld, en ga samen fietsen! Dat is goedkoper en milieuvriendelijker dan iedere dag met de auto naar school. En jullie krijgen meteen allemaal wat lichaamsbeweging.

Van hard rijden... naar een zuinige rijstijl

Wist je dat je met de juiste rijstijl zo'n 10 procent brandstof kunt besparen? Zo hoef je minder te tanken en dat scheelt met de hoge benzineprijs.

Van een eigen auto… naar een auto delen

Staat jouw auto het grootste deel van de week ongebruikt op de oprit? Dan kun je veel geld besparen door je auto te verkopen en af en toe een deelauto te pakken. Je betaalt meer per rit, maar het scheelt je veel aan verzekeringen, belasting, onderhoud en kosten van de auto zelf. Bijkomend voordeel: je kiest automatisch nóg sneller voor fiets en ov, waardoor je nog meer benzine bespaart en iets goeds doet voor het milieu!

Nog meer groene budgettips? Voor in huis, in de tuin, bij de boodschappen, bij het winkelen of onderweg? Kijk dan op milieucentraal.nl/budgettips.