Binnen een week minder voedsel verspillen

Zwangere vrouw kijkt in koelkast. Quiz: verspil me niet.
Van 11 tot 17 september is het de Verspillingsvrije Week. Tijdens deze week probeert heel Nederland samen minder voedsel te verspillen. Om hierbij te helpen biedt Milieu Centraal een gratis Verspillingsvrije coach. Via Whatsapp stuurt Verspillingsvrij coach Mila gratis 7 dagen berichten. De tips, informatie en quizvragen helpen minder voedsel te verspillen. Na een week Verspillingsvrije coaching bespaar je eten én geld!

In Nederland gooien we per persoon per jaar wel 33 kilo goed eten weg. Dat komt neer op zo’n 140 euro per persoon die in de afvalcontainer gaat. Doe 140 euro maal het aantal mensen in je huishouden en je weet hoeveel je kunt besparen op jaarbasis als het je lukt om niets meer weg te gooien.

Maar het is natuurlijk ook zonde voor het milieu en het klimaat; alle moeite en energie die het heeft gekost om het voedsel te produceren, is voor niets geweest.

Verspillingsvrije coach

Gooi je vaker eten weg dan je zou willen? Dan kun je nu de hulp inroepen van Verspillingsvrije coach Mila van Milieu Centraal. Verspreid over de dag krijg je enkele berichten. Zo kost het je telkens maar een minuutje. Het is leuk om te doen, bespaart je geld en voor je het weet ben jij een Verspillingsvrij Kampioen!