Grofvuil
Spullen en materialen die hergebruikt kunnen worden, gaan naar recyclebedrijven. De rest wordt verbrand in een afvalenergiecentrale waar het stroom en warmte oplevert.
Tips grofvuil aanbieden
-
01
In de meeste gemeenten kun je via de website of telefoon een afspraak maken om grof vuil op te laten halen. Check hiervoor de website van je gemeente.
-
02
Je kunt grof vuil ook zelf naar de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente brengen.
-
03
Denk aan je buurtgenoten: zet geen grote spullen naast de inzamelbakken voor papier, glas en plastic. Vaak blijft het afval een tijdje staan en komt er rotzooi op straat terecht.
-
04
Grote apparaten (koelkasten, wasmachines) kun je gratis mee laten nemen als je nieuwe apparaat wordt bezorgd. Lees meer op Welk afval waar - Apparaten.
-
05
Bouwmateriaal en puin hoort niet bij het grofvuil. Lees waar je het kwijt kunt op Bouwmateriaal, sloopafval en puin. Voor asbest gelden aparte regels: kijk op Asbest.
-
06
Voor boomstronken en (bundels) takken kun je meestal een aparte afspraak maken. Informeer ernaar bij je gemeente.
Lees meer over
Bouwmateriaal, sloopafval en puin
Als je gaat klussen of verbouwen moet je een oplossing vinden voor je bouwafval. Voor het milieu kun je bouwmateriaal het beste hergebruiken, bewaren of...
Glas: potten, flessen en ander glas
Glazen potten en flessen (‘verpakkingsglas’) gooi je in de glasbak. Andere glassoorten, zoals drinkglazen en schalen, horen bij het restafval. Spiegels...
Restafval
Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, mag bij het restafval (de grijze kliko of vuilniszak). Het gaat bijvoorbeeld om kattenbakvulling, koffiecupjes...